Gå til hovedindhold
Billede med ikon

Klarmelding af integrationer

Med KOMBITs klarmeldingskriterier kan kommunen og leverandøren i fællesskab sikre, at fagløsningen lever op til den forventede anvendelse af den fælleskommunale infrastruktur.

I forbindelse med at kommunale it-leverandører kobler infrastrukturens integrationer til deres fagløsninger, kan det være hensigtsmæssigt for både kommuner og it-leverandørerne at sikre, at fagløsningen lever op til den forventede anvendelse af den fælleskommunale infrastruktur.

Til at understøtte processen vedr. anvendelse og opfyldelse af funktionalitet, har KOMBIT opstillet klarmeldingskriterier for en række af infrastrukturens integrationer, herunder også de integrationer, som er en del af SKIs rammeaftale 02.19 fra 2019. Bemærk at klarmeldingskriterierne er frafaldet på den nye SKI 02.19-rammeaftale, der kommer i august 2023.

Hvorfor en klarmeldingsproces?

Klarmeldingsprocessen er oprindeligt tænkt som et værktøj til at håndhæve kravene på SKI 02.19-rammeaftalen, men værktøjet er også gavnligt for leverandører, som ikke er på SKI 02.19. Som leverandør, der anvender den fælleskommunale infrastruktur, uagtet hvilken aftale fagløsningen er solgt på, fungerer klarmeldingskriterierne som en tjekliste til kvalitetssikring af integration til infrastrukturen. 

Med andre ord, så skal du som kommune kunne være sikker på, om din leverandør lever op til den forventede integration til den fælleskommunale infrastruktur. Som leverandør kan du bruge en KOMBIT-klarmelding som et kvalitetsstempel af infrastrukturens integrationer, som du anvender i din løsning.

Klarmeldingskriterierne er samtidig et led i at skabe gennemsigtighed, så det er mere tydeligt for kommunerne, hvilke leverandører, der lever op til kravene for anvendelse af den fælleskommunale infrastruktur. Læs mere under ”Overbliksværktøjet”.

Klarmeldingsprocessen

Vi har samlet de relevante dokumenter og regneark i én dokumentpakke, som du kan hente herunder. Her finder du en nærmere beskrivelse af klarmeldingsprocessen og de integrationsspecifikke klarmeldingskriterier, samt hvilke trin du skal igennem for at komme i mål med klarmeldingen.

Har du spørgsmål eller behov for en uddybende forklaring, kan du kontakte Kommunernes Data og Infrastruktur (KDI) ved KOMBIT på klarmelding@kombit.dk.

Dokumentpakke til klarmelding

I vores dokumentpakke finder du en nærmere beskrivelse af klarmeldingsprocessen, de integrationsspecifikke klarmeldingskriterier, hvilke trin du skal igennem, samt de dokumenter som du skal bruge for at komme i mål med klarmeldingen.

Ønsker du at indsende en klarmelding, kan du gøre det på klarmelding@kombit.dk.

  Overbliksværktøj

  KOMBIT har udarbejdet et overbliksværktøj, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over, hvad leverandørerne har selvangivet (kun på SKI 02.19) og klarmeldt af integrationer i den fælleskommunale infrastruktur.

  Værktøjet er låst med en adgangskode, da det udelukkende er tiltænkt kommuner. Du skal derfor starte med at rette henvendelse til klarmelding@kombit.dk for at få udleveret adgangskoden.

  Når du har fået udleveret adgangskoden, kan du dykke ned i selve værktøjet. Til at hjælpe dig i gang, har vi oprettet en fane, som du bør læse, før du går i gang. Fanen hedder "Læs mig".

  Overbliksværktøjet kan bruges uden yderligere dokumenter, men forudsætter dog, at du har et vist kendskab til selve klarmeldingsprocessen og klarmeldingskriterierne. Vi anbefaler derfor, hvis du er novice, at du også får læst dokumenterne i "Dokumentpakke til klarmelding". På den måde er du klædt bedst mulig på til at læse og forstå indholdet i overbliksværktøjet.

  Overblik over selvangivelser og klarmeldinger

  Har du behov for at danne dig et overblik over, hvad leverandørerne har selvangivet og klarmeldt på de enkelte services i SKI 02.19, kan du gøre brug af vores overbliksværktøj over selvangivelser og klarmeldinger.

  For at få tilsendt adgangskoden til værktøjet, bedes du rette henvendelse til klarmelding@kombit.dk. Adgangen er begrænset til kommuner. Leverandører får således ikke udleveret adgangskoden.