Gå til hovedindhold
Dekorativt
Nyhed

Fælleskommunal Beskedfordeler sikrer effektiv håndtering af sygehusadviser i kommunerne

Ny standard for sygehusadvisering forbedrer kommunernes sagsbehandling ved hospitalsindlæggelser gennem Fælleskommunal Beskedfordeler.

I forbindelse med ibrugtagningen af en ny standard for sygehusadvisering, kaldet “Advis om sygehusophold,” vil Fælleskommunal Beskedfordeler, foruden kommunens EOJ-system og SAPA, fremover også håndtere afsendelsen af beskeder til andre kommunale løsninger. Det er et særligt ønske i kommuner med flere omsorgssystemer.

Den nye standard sikrer ikke blot, at kommunerne får besked, når en borger indlægges på hospitalet – den sørger også for at give besked til kommunen, når en borger indlægges akut ambulant. Dermed kan kommunen reagere i tide i forhold til at sætte serviceydelser i form af fx hjemmehjælp på pause, indtil borgeren udskrives.
 

Fællesoffentligt samarbejde

På vegne af kommunerne har KOMBIT fået udviklet en supplerende komponent til den fælleskommunale infrastruktur, kaldet Sundhedsagenten. Formålet med komponenten er netop at kunne modtage MedCom-meddelelsestyper på vegne af en kommune for derefter at gøre dem tilgængelige i kommunens fagløsninger via Fælleskommunal Beskedfordeler.

Udviklingen er sket i tæt samarbejde med både MedCom, der udarbejder og håndterer nationale standarder, som skal bruges i digitale løsninger.

”Det er et komplekst interessentlandskab, hvor både kommunale EOJ-systemer, regionale EPJ-systemer, KOMBIT, i form af den fælleskommunale infrastruktur og MedCom, har været involveret. Men ikke desto mindre, så har det været et meget stærkt og tillidsfuldt samarbejde, der har vist, at gode it-løsninger også kan gå på tværs af den offentlige sektor”, fortæller konsulent i MedCom, Mie Borch Dahl Ballegaard.

Anders Musiat, it-arkitekt i KOMBIT, og ansvarlig for Sundhedsagenten, mener, at den fælleskommunale infrastruktur spiller en afgørende rolle, når det kommer til ibrugtagningen af nye, fællesoffentlige løsninger:

”I KOMBIT har vi med vores fælleskommunale infrastruktur etableret et stærkt digitalt fundament, der muliggør at kommunerne på en ensartet og sikker måde kan koble deres fagløsninger på beskedfordeleren, så de kan modtage den nye advis”, siger Anders Musiat.
 

Systemforvaltning i kommunerne

Med muligheden for at koble flere modtagersystemer på Fælleskommunal Beskedfordelers nye komponent, Sundhedsagenten, følger også mindre forvaltningsopgave i kommunerne.

Hertil har KOMBIT udarbejdet en drejebog for, hvordan kommunen bedst muligt administrerer håndteringen af modtagersystemerne. Læs drejebogen her.
 

Den tekniske løsning
 

Nyhedsoversigt