Gå til hovedindhold
Computer
Nyhed

Følg med i udskiftningen af OCES2-certifikater i infrastrukturen

I Digitaliseringskataloget, kan du nu følge med i status og tidsplan for udskiftningen af OCES2-certifikater i den fælleskommunale infrastruktur.

[Bemærk: Denne nyhed blev oprindeligt publiceret 2. marts 2023, men er den 2. maj 2023 opdateret med information om Digitaliseringsstyrelsens ændrede tidsplan.]

De eksisterende OCES2-certifikater i den fælleskommunale infrastruktur skal skiftes ud med nye OCES3-certifikater frem mod 30. juni 2023, hvor Digitaliseringsstyrelsen udfaser brugen af OCES2-certifikater [red.: Digitaliseringsstyrelsen har 27. april 2023 meddelt, at dato for udfasning af OCES2-certifikater er ændret til 31. oktober 2023. KOMBIT har for nuværende valgt at fastholde den oprindelige tidsplan og forventer derfor, at den fælleskommunale infrastruktur fuldt ud understøtter OCES3 ved udgangen af juni 2023].

KOMBIT og leverandørerne af infrastrukturen er derfor i gang med at gøre infrastrukturen klar til at kunne håndtere OCES3-certifikater og koordinere udskiftningen af certifikaterne.

Find information om udskiftningen i Digitaliseringskataloget

Vi har samlet information om udskiftningen af certifikaterne på siden Udskiftning af OCES2-certifikater i den fælleskommunale infrastruktur i Digitaliseringskataloget.

På siden kan du læse om status på arbejdet og finde links til mere information om forskellen mellem OCES2- og OCES3-certifikater.

Siden vil løbende blive opdateret med seneste status.

Tidsplan for udskiftning

Der er nu også en første version af planen for udskiftningen af OCES2-certifikaterne i infrastrukturen klar.

Du kan følge med i den aktuelle tidsplan på siden om udskiftningen.

Statusmails til kommuner og leverandører

I løbet af de næste måneder, vil kommunernes it- og digitaliseringschefer og infrastrukturansvarlige samt leverandørerne af anvendersystemer modtage statusmails om udskiftningen af OCES2-certifikaterne.

Den første statusmail er allerede blevet sendt til kommunerne og leverandørerne med information om den nye side i Digitaliseringskataloget.

Har du spørgsmål eller kommentarer?

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til processen med certifikatskift, er du velkommen til at kontakte os på kdi@kombit.dk.

 

Nyhedsoversigt