Gå til hovedindhold
Dekorativt
Nyhed

KOMBIT lancerer nyt værktøj, der skaber visuelt overblik over infrastrukturen

Visuelt overblik over infrastrukturen er et værktøj, der hjælper med at danne overblik over sammenhænge, afhængigheder og forretningspotentialer på tværs af den fælleskommunale infrastruktur.

Den fælleskommunale infrastruktur består af en række indbyggede sammenhænge og afhængigheder, der alle har en kritisk betydning i den kommunale forretning.

Visuelt overblik over infrastrukturen er et værktøj, der er udviklet til den kommunale medarbejder, der arbejder med digitalisering og den fælleskommunale infrastruktur – både centralt og decentralt i kommunens fagområder. Værktøjet hjælper således med at forstå kompleksiteten og forretningspotentialet, der er forbundet med at anvende den fælleskommunale infrastruktur i en forretningsmæssig kontekst.

Udviklet med afsæt i kommunal efterspørgsel

Det har længe været et ønske fra kommunerne, at der var et supplement til det ofte teksttunge materiale, der naturligt er forbundet med ibrugtagningen af en digital infrastruktur.

Bjørg Tausen, forretningsarkitekt i KOMBIT, fortæller:

”Kommunerne er generelt rigtig gode til at stille krav til den fælleskommunale infrastruktur i forbindelse med indkøb af nye kommunale fagløsninger. Det kan vi se, når vi dykker ned i tallene, hvor der løbende kommer flere og flere nye anvendere på”

Det er blandt andet i forbindelse med opgaven om at stille krav til infrastrukturen, at det nye værktøj har været efterspurgt:

”Det er ikke altid lige let at huske på, hvilke integrationer, der i sammenhæng faktisk giver en endnu bedre løsning. Eller hvilke integrationer, der forudsætter hinanden. Med det visuelle værktøj kan kommunerne lettere og hurtigere danne overblik over, hvor der er sammenhænge og afhængigheder på tværs af integrationerne i den fælleskommunale infrastruktur”, siger Bjørg Tausen.

Eksempler på anvendelsesscenarier:

 
 • Når du vil forstå den fælleskommunale infrastruktur og dens sammenhænge, afhængigheder og forretningsmæssige værdi
 • Når et, eller flere fagsystemer, opfører sig anderledes end de plejer. Her kan værktøjet være med til at skabe overblik over hvor kæden evt. er hoppet af
 • Når du skal tage infrastrukturen i brug, kan værktøjet være med til at danne et overblik over, hvilke tværgående afhængigheder og forudsætninger du skal være opmærksom på
 • Værktøjet kan anvendes til at forstå den forretningsmæssige værdi af infrastrukturen gennem forretningsnære case-scenarier.
   

Værktøjet lanceres i en version 1.0

Det visuelle overblik over infrastruktur bliver udvidet i takt med, at overblikket for de enkelte integrationer bliver visualiseret. Rækkefølgen for hvilke overblik der bliver visualiseret hvornår, prioriteres løbende med udgangspunkt i tilbagemeldinger og ønsker fra kommunerne.

I første om gang er følgende integrationer blevet visualiseret i værktøjet:

Organisation

 • SF1500 Organisation

Person

 • SF1320_A CPR – Hændelser
 • SF1520 CPR replika opslag
 • SF1525 Persondata Samling Hent
 • SF6004 CPR Service

Beskedfordeling

 • SF1461 Modtag beskeder via Beskedfordeler
 • SF1462 Afsend beskeder via Beskedfordeler
 • SF2900 Fordelingskomponenten

Kom godt i gang med det visuelle overblik

Du finder det visuelle overblik ved at klikke på linket herunder. Vi anbefaler, at du læser den korte introduktion til værktøjet, så du kommer bedst fra start. 

Mere information

Har du input eller kommentarer til det nye værktøj, kan du kontakte KOMBIT på FKI@kombit.dk

 

Nyhedsoversigt