Gå til hovedindhold
Moderne bygning med altaner
Nyhed

Opdateringer på vej til Fælleskommunalt Klassifikationssystem

I maj går en ny version af Fælleskommunalt Klassifikationssystem i drift. Den nye version indeholder en række forbedringer.

I den nye version er samlet flere ændringer og forbedringer til Fælleskommunalt Klassifikationssystem. Versionen forventes idriftsat i maj, og det forberedende arbejde med udrulning af versionen er gået i gang.

Nedenfor kan du læse mere om indholdet i den nye version.

Ny service og funktionalitetsforbedringer

Den nye version af Klassifikationssystemet vil tilbyde en ny service; KlassifikationListeHent. Det er en forretningsvendt service, der ud fra enkle søgekriterier returnerer hele eller dele af et klassifikationshierarki. Ved hjælp af søgeparametre er der desuden mulighed for at vælge om søgeresultatet skal indeholde historiske begreber. Servicen KlassifikationListeHent er et simplere alternativ til de andre klassifikationsservices og kan bruges, når der ikke er behov for avanceret funktionalitet.

I den nye version sikres det, at klassifikationsbegrebers forretningsmæssige gyldighed fremgår af begrebernes tilstand. Det vil med andre ord være muligt at læse ud fra datoerne på fx et KLE- eller kontonummers tilstand, hvornår begrebet har været gældende, er gældende eller bliver gældende.

Der slækkes også på længderestriktioner for nogle felter, hvilket bl.a. vil betyde, at fx titler i den kommunale kontoplan ikke længere vil blive kortet af.

Det sikres desuden, at begreber har en relation til den facet, de tilhører. Det vil gøre det lettere at fastslå et begrebs tilhørsforhold.

Generelle forbedringer

Som det også er tilfældet med den nye version af Fælleskommunalt Organisationssystem, vil den nye integrationsversion på Klassifikationssystemet ikke anvende en gennemstillingsservice på Serviceplatformen. Anvendersystemer vil med den nye integrationsversion kalde Klassifikationssystemet direkte.

Med releasen opdateres sikkerhedsprofilen for Klassifikationssystemets services til den nyeste version af identitetsbaserede webservices (OIO-IDWS).

Overgang til ny version

Når den nye version frigives til brug i maj, bliver det muligt at indgå serviceaftaler på de nye serviceversioner i Fælleskommunalt Administrationsmodul. Der vil blive sendt mere information ud om dette i forbindelse med, at versionen går i drift.

Den eksisterende version af Klassifikationssystemet vil være i drift indtil udgangen af marts 2022. Anvendere opfordres til at opgradere til den nye version i tide, så forretningen ikke bliver påvirket, når den eksisterende version udfases.

Flere opdateringer på vej

Anvendere af den fælleskommunale infrastruktur kan se frem til flere opdateringer af bl.a. Fælleskommunalt Sags- og Dokumentindeks og Fælleskommunalt Ydelsesindeks.

Alle opdateringer vil være at finde i Digitaliseringskataloget, hvorfra der både sendes nyheder og notifikationer i forbindelse med de forskellige opdateringer.

Du kan tilmelde dig nyhederne fra Digitaliseringskataloget, samt notifikationer for de forskellige integrationer, du anvender (fx SF1510 Klassifikation) – du kan tilmelde dig her.

Du kan holde dig orienteret om releases til den fælleskommunale infrastruktur i Digitaliseringskatalogets kalender.

 

Nyhedsoversigt