Gå til hovedindhold
Teknologi
Nyhed

Optimering af indlæsningsprocessen for CPR-replika

Processen for indlæsning af delta-filer til infrastrukturens CPR-replika er blevet optimeret, hvilket har sikret en mere stabil og hurtig indlæsning af daglige ændringer fra CPR-kontoret.

Den fælleskommunale infrastrukturs CPR-replika opdateres dagligt med ændringer fra CPR-kontoret. Opdateringen sker én gang i døgnet og foregår altid i løbet af natten, så alle dagens ændringer kan nå at komme med inden næste dag. Ændringerne modtages typisk omkring kl. 20 i en delta-fil (en fil, der udelukkende indeholder ændringer fra databasen), hvorefter leverandøren af Serviceplatformen, IBM, påbegynder indlæsningsprocessen til CPR-replika og den efterfølgende udsendelse af CPR-hændelser.

Processen for opdateringen af CPR-replikaet har i den seneste tid medført en række udfordringer, som hovedsageligt har handlet om at få indlæst ændringer i tide – blandt andet også i forbindelse med en fuld indlæsning af produktionsdata i maj 2022, hvilket yderligere forsinkede den samlede indlæsningstid.

Derfor har KOMBIT i samarbejde med IBM haft fokus på optimering af indlæsningsprocessen for CPR-replika.

Følgende optimeringer er blevet implementeret:

  • Ændringer til indlæsningstrin, som er nedsat fra fire timer til ca. 30 minutter.
  • Skærpet overvågning, så indlæsningsprocessen iværksættes selv hvis delta-filen forsinkes.
  • Selve indlæsningsprocessen opdeles, så fejl i filen ikke betyder, at hele indlæsningen skal genstartes.

De nye optimeringer medvirker – forudsat, at der er normal drift og mængden af ændringer ikke er usædvanlig stor – at indlæsningsprocessen kan forventes at være færdig inden kl. 06:00. Det betyder samtidig, at eventuelle driftsmeddelelser kan sendes ud i god tid, hvis der opleves forsinkelser.

Fortsat fokus på optimeringstiltag

I enkelte tilfælde hvor delta-filen indeholder en større række af ændringer, der skal indlæses, har indlæsningsprocessen taget væsentlig længere tid end normalt. Det sker typisk ved helligdage, der grænser op til et månedsskifte. Samtidig leveres deltafilen i disse tilfælde senere end normalt, hvilket indskrænker vinduet for at indlæse ændringer.

KOMBIT og IBM er i dialog om, hvordan processen for netop disse situationer kan optimeres, således, at deltafilen er indlæst inden kl. 06:00.

Så snart yderligere tiltag er gennemført vil det blive meldt ud til anvendere af CPR-replika.
 

Nyhedsoversigt