Gå til hovedindhold
lyskryds
Nyhed

Udfasning af eksisterende OCES2-certifikater i den fælleskommunale infrastruktur

Vi udskifter nuværende OCES2-certifikater med nye OCES3-certifikater frem mod 30. juni 2023.

Som en del af overgangen til MitID, udfaser Digitaliseringsstyrelsen NemID medarbejdersignatur den 30. juni 2023. Samtidigt udfases også den nuværende brug af OCES2-certifikater, der erstattes af det nye OCES3-certifikat.

Det betyder, at alle eksisterende OCES2-certifikater, der anvendes i den fælleskommunale infrastruktur, skal udskiftes med den nye certifikattype.

Som anvender, kan du derfor forvente en række certifikatskift i infrastrukturen frem mod den 30. juni 2023 – de første forventes allerede i foråret.

Plan for udskiftning af certifikaterne på vej

Vi arbejder i skrivende stund på en fyldestgørende plan for, hvornår de forskellige udskiftninger kommer til at finde sted. Vi forventer at have planen klar til publicering på Digitaliseringskataloget inden for nærmeste fremtid.

Når første version af planen er klar, giver vi besked om hvor du finder planen i Digitaliseringskataloget.

Læs mere om migreringen til MitID og OIOSAML 3

Hvis du er nysgerrig på at læse mere om migreringen fra NemID til MitID (og fra OIOSAML 2 til OIOSAML 3), kan du læse mere på Digitaliseringsstyrelsens side Migrering - Nemlog-in.

Har du spørgsmål eller kommentarer?

Ligger du inde med spørgsmål, eller har du kommentarer til processen med certifikatskift, så ret henvendelse til kdi@kombit.dk.

 

Nyhedsoversigt