Gå til hovedindhold
Netværksstik
Nyhed

Den fælleskommunale infrastruktur skal gøres klar til OCES3-certifikater

Anvendersystemer skal derfor vente med at skifte til OCES3-certifikater til KDI melder infrastrukturen klar.

Det er i øjeblikket kun dele af den fælleskommunale infrastruktur, der understøtter både OCES2- og OCES3-certifikater. Derfor skal infrastrukturen opgraderes, før anvendersystemer kan udskifte deres OCES2-certifikater med OCES3-certifikater.

KOMBIT og leverandørerne af infrastrukturen er i gang med at koordinere opgraderingsarbejdet.

Anvendersystemer kan udskifte certifikater, når KDI melder klar

Hvis et anvendersystem udskifter egne OCES2-certifikater ”for tidligt” og fx lægger sit OCES3-certifikat ind i Fælleskommunalt Administrationsmodul før opgradering er sket, vil kald til dele af infrastrukturen fejle efterfølgende.

Når opgradering af den fælleskommunale infrastruktur er gennemført, melder KDI infrastrukturen klar, og anvendersystemer vil derefter kunne skifte over til OCES3-certifikater.

Plan for udskiftning af OCES2-certifikater i infrastrukturen

Som omtalt i denne nyhed udskiftes eksisterende OCES2-certifikater i den fælleskommunale infrastruktur med OCES3-certifikater frem mod 30. juni 2023, fordi Digitaliseringsstyrelsen udfaser brugen af OCES2-certifikater.

Vi arbejder på en plan for udskiftning af OCES2-certifikaterne i infrastrukturen og forventer at have den klar til publicering på Digitaliseringskataloget inden for nærmeste fremtid.

Har du spørgsmål eller kommentarer?

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til processen med certifikatskift, er du velkommen til at kontakte os på kdi@kombit.dk.

 

Nyhedsoversigt