Gå til hovedindhold
Vinduespartier på en husfacade
Nyhed

Ny funktionalitet i Fælleskommunalt Organisationssystem

Fælleskommunalt Organisationssystem blev i releasen i marts opdateret til ny minor version 3.2, der udvider med GraphQL

I weekenden den 16-17. marts blev der frigivet en ny minor version af Fælleskommunal Organisationssystem, der medførte at integrationen blev udvidet med GraphQL, der er en service til udlæsning af en delmængde af aktuelle organisationsdata.

Servicen ‘OrganisationHent’ har til formål at lette arbejdet med at udlæse det aktuelle øjebliksbillede af data for forretningsobjekterne i det Fælleskommunale Organisationssystem.

Bemærk, der er ingen ændringer til integrationens øvrige services, og du behøver derfor ikke foretage dig noget som anvender medmindre du ønsker at udlæse med den nye GraphQL-service.

Hvad kan GraphQL?

GraphQL bringer et væld af gode ting med sig, og kort opridset betyder den nye service bl.a., at den vil:

  • Gøre det nemmere for dig at få relevant data ud af systemet, og samtidig bidrage til simplere forespørgselsmønstre. I tilfælde af du skulle trække en medarbejder ud, så var det typisk forbundet med 5-6 kald – det bliver nu reduceret til typisk ét kald
  • Sikre nem og hurtig udbredelse af Fælleskommunal Organisationssystem til læse-anvendere
  • Tage de første vigtige skridt i retning af en simplere model af data, der fx gør det lettere at trække bare ét datafelt ud
  • Lave en glidende overgang til en nyere teknologi, der bl.a. sikrer at vi kan arbejde iterativt, og dermed imødekomme efterspørgsler fra anvendere i en hurtigere kadence
  • Udviklervenlige værktøjer som GraphiQL til at udvikle og teste forespørgsler i. GraphiQL er et browserbaseret værktøj, hvor du kan teste dine forespørgsler i (se et billede af værktøjet nedenfor)
  • Understøtte løbende udvidelse af servicen – men beholde bagud kompatibilitet
  • Bedre performance i form af kortere svartider

Dokumentation

Dokumentationspakken kan som altid hentes på integrationssiden. I den finder du nedenstående dokumentation:

  • GraphQL-skema (schemaOrganisationV1.gql)
  • En readme-fil
  • En ”sandkasse”, hvor du med udgangspunkt i eksemplerne på forespørgsler fra readme-filen, kan udvide og tilpasse forespørgslerne til dit eget behov. Bemærk at ”sandkassen” kun er tilgængelig på det eksterne testmiljø, ExtTest. Du finder linket i .readme-filen.

Du kommer i gang ved at besøge GitHub via linket her.

Ønsker du at tilgå releasenoten, så finder du den her.

Har du spørgsmål?

Hvis du ligger inde med spørgsmål, så ret henvendelse til FKI@KOMBIT.dk. Har du tekniske udfordringer, så ret henvendelse til KMDs helpdesk sts-support@kmd.dk.

Nyhedsoversigt