Gå til hovedindhold
Topbillede - pengesedler
Nyhed

Økonomi i Rammearkitekturen (ØiR) skifter navn

Økonomi i Rammearkitekturen (ØiR) skifter navn til Fælleskommunale Økonomiintegrationer (FK-ØKO).

I den fælleskommunale infrastruktur indgår en samling af integrationer, der viderestiller økonomidata mellem kommunens fagsystemer og kommunens ERP-system. Disse integrationer omtales i dag som ”Økonomi i Rammearkitekturen”. 

Navnet ”Økonomi i Rammearkitekturen” har dog ofte givet anledning til en del forvirring, fordi det associeres med den fælleskommunale rammearkitektur i stedet for med infrastrukturen.

Derfor har KOMBIT besluttet at ændre navnet på fællesbetegnelsen for disse integrationer.

Den fælleskommunale infrastruktur i centrum

Ved at ændre navnet, rettes fokus mod den fælleskommunale infrastruktur, hvor integrationerne er udstillet. Den nye samlede betegnelse bliver fremover:

Fælleskommunale Økonomiintegrationer (FK-ØKO)

Navneændringen træder i kraft i dag den 1. maj 2024.

Hvad betyder det for dig som anvender?

Det er vigtigt at pointere, at ingen af integrationerne får nyt navn eller SF-nummer. Det er udelukkende den samlede betegnelse for integrationerne, der ændres.

Du behøver derfor ikke at ændre noget i din nuværende opsætning eller lignende. Det har heller ingen betydning for nuværende og nye serviceaftaler, da disse er knyttet op på de enkelte services.

Vi anbefaler altid, at du refererer til SF-numre i forbindelse med udarbejdelse af materiale og udbud, da disse numre yderst sjældent ændres, uanset om en given integration får nyt navn.

Vi opdaterer materiale løbende

Der er meget materiale og dokumentation, der refererer til ”Økonomi i Rammearkitekturen”. Vi opdaterer ikke alt materiale med det samme, da det er en tidskrævende proces. Der vil derfor være en overgangsperiode, hvor du stadig vil kunne støde på det gamle navn her og der.

Alt nyt materiale vil selvfølgelig tage udgangspunkt i det nye navn. I Digitaliseringskataloget opretter vi referencer til det tidligere brugte navn for at lette søgningen i overgangsperioden.

Mere information

Har du spørgsmål eller ønsker du at vide mere om de fælleskommunale økonomiintegrationer, kan du læse mere her eller kontakte KOMBIT på FKI@kombit.dk.

 

Nyhedsoversigt