Gå til hovedindhold
Glas vand og computermus
Nyhed

På vej mod et nyt og forbedret Fælleskommunalt Administrationsmodul

Der er nu gennemført en release på Serviceplatformen med en række efterspurgte forbedringer til Fælleskommunalt Administrationsmodul, der vil lette brugernes navigation og arbejdsgange.

Det fælleskommunale Administrationsmodul er myndigheders og it-leverandørers indgang til administration af brugeres adgange og rettigheder til it-systemer, der benytter fælleskommunal adgangsstyring i deres it-løsninger.

Administrationsmodulet understøtter hele livscyklussen for et it-system fra tilslutning, over dagligt vedligehold til opsigelse af aftaler. I dag administreres flere end 15.000 serviceaftaler i produktion i Administrationsmodulet; det er her, it-leverandører opretter og vedligeholder systemer og anmoder om serviceaftaler, og her myndigheder administrerer aftaler og adgangsgivende jobfunktionsroller.

En række forbedringer er på vej

Kommunernes Data og Infrastruktur, KDI, arbejder på en række forbedringer til modulet, der skal gøre brugen lettere. Der sker bl.a. på baggrund af en række gode input, vi bl.a. har modtaget fra flere kommuner og leverandører. Allerede med netop overståede release SP2021-03 kan brugere se frem til nedenstående forbedringer, og der vil senere komme flere til:

  • Filtrering og sortering af listevisninger – bliver husket ved tilbagenavigering
  • Åbning af serviceaftale i ny fane/nyt vindue – så du kan have flere serviceaftaler åbne samtidig
  • Ændret oprettelses- og vedligeholdelses flow for jobfunktionsroller – så du kan tilføje flere brugersystemroller fra samme it-system på én gang.
  • Tilbagekald af serviceaftaleanmodninger – i tilfælde af en fejloprettet eller på anden vis mangelfuld aftale, vil denne kunne tilbagekaldes af leverandøren
  • Sletning af it-system - også selv om der fx er tilknyttede serviceaftaler og brugersystemroller, der er koblet til jobfunktionsroller.

Husk, at du nederst på siden i Digitaliseringskatalogets kalender kan tilmelde dig løbende information om releases.

Nyhedsoversigt