Gå til hovedindhold
DigitaliseringsCitat_1
Nyhed

Udfasning af ældre integrationsversioner

Ældre integrationsversioner på Fælleskommunalt Klassifikationssystem, Fælleskommunalt Organisationssystem, Fælleskommunalt Ydelsesindeks og Fælleskommunalt Sags- og Dokumentindeks udfases. De ældre integrationsversioner udfases den 31. marts 2024.

[Bemærk: Denne nyhed blev oprindeligt publiceret den 30. juni 2023, men er den 15. december 2023 opdateret med information om ændret udfasningsdato for SF1470 Sags- og Dokumentindeks, integrationsversion 2.9 og SF1490 Ydelsesindeks, integrationsversion 2.9]

Med nye og moderniserede integrationsversioner på Fælleskommunalt Klassifikationssystem, Fælleskommunalt Organisationssystem og Fælleskommunalt Ydelsesindeks og Fælleskommunalt Sags- & Dokumentindeks udfases de ældre integrationsversioner. Fra den 1. april 2024 vil det ikke længere være muligt at anvende følgende integrationsversioner:

  • SF1500 Organisation, integrationsversion 2.9 (serviceversioner 5.0)
  • SF1510 Klassifikation, integrationsversion 2.8.3 (serviceversioner 5.0)

[red.: Bemærk, at udfasningsdato for følgende integrationsversioner er ændret til den 1. oktober 2025:

  • SF1470 Sags- og Dokumentindeks, integrationsversion 2.9 (serviceversioner 5.0)
  • SF1490 Ydelsesindeks, integrationsversion 2.9 (serviceversioner 5.0)]

Udfasningen sker med ni måneders varsel. Leverandører af it-systemer med aktive serviceaftaler, der anvender ovenstående integrationsversioner, vil blive direkte adviseret per mail om udfasningen, hvis de har registreret en gyldig e-mailadresse i Fælleskommunalt Administrationsmodul.

Udfasningen sker bl.a. for at sikre, at al kommunikation med de berørte systemer på sigt anvender sikkerhedsstandarden OIOIDWS. OIOIDWS er standard på de seneste integrationsversioner. Du kan læse om OIOIDWS på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside her.

De seneste integrationsversioner indeholder også løsningsspecifikke ændringer, der har til formål at forbedre deres forretningsmæssige funktionalitet.

Der kan være udfordringer i samspillet mellem OIOIDWS og .NET, jf. tidligere nyhed. Udfordringerne kan løses ved at anvende biblioteket, der kan hentes her.

Skal du migrere til seneste version af en eller flere af ovenstående integrationer, anbefaler vi, at du henter dokumentationen. I dokumentationen finder du integrationsbeskrivelse og servicebeskrivelser. Du kan måske også have glæde af de kodeeksempler, der findes i dokumentationen.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål relateret til udfasningen, kan du henvende dig til FKI@KOMBIT.dk.

Nyhedsoversigt