Gå til hovedindhold
Bro - Godt vejr
Nyhed

Vær med til at afprøve den kommende løsning til synkronisering af organisationsenheder

Tilmeld dig forløbet og få særlig støtte til at komme i mål med opsætning af den nye synkroniseringssløsning (Fælleskommunal Organisationssynkroniseringssystem).

Kommunerne er i dag forpligtet til manuelt at oprette og vedligeholde sine sundhedsrelevante organisationsenheder i Sundhedsvæsenets Organisationsregister (SOR). KOMBIT er i gang med at udvikle en løsning, der har til formål at linke organisationsenheder mellem Fælleskommunalt Organisationssystem (ORG) og SOR. Det giver mulighed for at ændringer i ORG automatisk vedligeholdes i SOR, og dermed i sidste ende reducerer niveauet af manuelle vedligeholdelsesopgaver. Læs mere om det her.

Fire pilotkommuner er i øjeblikket i gang med at teste løsningen, nemlig Aalborg, København, Faxe og Næstved kommune. Udviklingsforløbet løber frem til og med februar, hvorefter pilotkommunerne gør sig klar til at gå i produktion. På baggrund af erfaringerne med pilotkommunerne starter det ordinære udrulningsforløb for alle kommuner. Det kan du læse mere om i denne nyhed.  

Udrulning af løsningen sker i to bølger. Første bølge er en lille bølge, og består af 10 kommuner, der går i spidsen og afprøver processen for at implementere det nye system. Deres arbejde danner præcedens for bølge 2, der finder sted kort tid efter første bølge er afsluttet. Bølge 2 indeholder de resterende kommuner.

Deltag som bølge 1-kommune og få hjælp med alt det praktiske

Vi søger i øjeblikket at rekruttere 10 kommuner til den første bølge, der vil være med til at gennemprøve det forløb, som resten af landets kommuner senere bliver sat til at gennemføre. Vi søger kommuner i alle størrelser, så tøv ikke med at tilmelde dig og din kommune. Ansøgningsfristen er fredag d. 10. februar. To kommuner har allerede meldt sig til bølge 1, men vi vil gerne have nogle flere med, og håber derfor, at det kunne være interessant for din kommune at deltage.

Kort om forløbet

Vi forventer at forløbet skydes i gang i Q2, som estimeres til at have en varighed af tre måneder. Som bølge 1-kommune skal du gennem 5-10 implementeringsopgaver, hvoraf flere af dem er opgaver, din kommune har erfaring med, eksempelvis godkende serviceaftaler, tildele jobfunktionsroller mv. Opgaverne du skal gennemføre, vil blive sat op i KLIK.  

Der vil løbende gennem det tre måneders forløb blive afholdt Q&A-sessions i form af webinarer, hvor du vil have mulighed for vejledning og sparring med KOMBIT og de øvrige kommuner i bølge 1. 

Vi forventer at holde opstartsmøde i starten af Q2. Her vil der være en gennemgang af forløbet, hvad der skal ske, og hvad du skal være forberedt på.

Hvad får jeg ud af det?

Ved at tilmelde dig bølge 1 forløbet bliver din kommune en del af et lille hold på bare 10 kommuner. Der er sat mere tid af til vejledning og sparring end en deltagelse i bølge 2. Til gengæld vil din kommunerne også skulle bidrage til at forbedre og kvalitetssikre det materiale, der skal bruges til bølge 2-kommunerne.

Tilmeld dig allerede nu

Vi kører med et først til mølle-princip, så ansøg allerede nu ved at sende en mail med dit navn og kommunenavn til peha@KOMBIT.dk.

 

Nyhedsoversigt