Gå til hovedindhold
Topbillede OSS

Fælleskommunalt Organisationssynkroniseringssystem

System til synkronisering af data mellem Fælleskommunalt Organisationssystem (ORG) og sundhedsvæsenets organisationsregister (SOR) 

Behovet for Fælleskommunalt Organisationssynkroniseringssystem

Sundhedsvæsnets Organisationsregister (SOR) og kommunernes organisation, som i skrivende stund vedligeholdes i Fælleskommunalt Organisationssystem (ORG), har en række overlappende data om institutioner, adresser, kontakter med mere.

Kommunerne har i dag en forpligtelse til at holde SOR registeret ved lige. Det er en manuel opgave, hvor indtastningen af data om kommunens organisation i SOR, baseres på udtræk fra forskellige kommunale omsorgsløsninger, socialløsninger, lister fra it-afdelingen med mere.

Der har længe været et ønske om at kunne gøre det smartere fx ved hjælp af den fælleskommunale infrastruktur, der allerede er bygget og i dag holder kommunale organisationsdata.

Derfor har KOMBIT påtaget sig opgaven at få udviklet en løsning, der genbruger de data kommunen i dag vedligeholder i det fælleskommunale Organisationssystem - så data på en nem måde kan overføres til SOR.

Ideen med løsningen er at løfte kvaliteten af de data, der udstilles i SOR og minimere antallet af manuelle opgaver i processen.

Hvad gør Fælleskommunalt Organisationssynkroniseringssystem og hvordan fungerer det??

Fælleskommunalt Organisationssynkroniseringssystem (OSS) er er integration mellem OSS og SOR og en brugervendt løsning med funktioner til at håndtere links mellem organisationsenheder i ORG og OSS.

OSS gør det muligt at holde sundhedsfaglige enheder i ORG og SOR synkrone og opdaterede. Ved at sammenligne de to registre, vil OSS kunne fortælle, hvor der er forskelle, og foreslå at enheder bliver forbundet med hinanden imellem ORG og SOR.

Derved sikrer kommunen, at enhederne altid er opdaterede og ens, og den daglige vedligeholdelse gøres mere effektiv.

Organisationshierarkierne læses hver nat ind fra ORG og SOR. Herefter sammenlignes og matches enhederne i hierarkierne mod hinanden for at identificere forskelle og sammenfald.

Ud fra resultatet af matchningen dannes en liste af forslag, som skal behandles manuelt i OSS. Den liste er udgjort af følgende emner:

 

De opdaterede oplysninger sendes til SOR, og vil dagen efter kunne ses i SOR. Det sikrer, at SOR, så vidt muligt, er en spejling af ORG.

Hovedprincippet i OSS er, at ORG fungerer som kilde til oprettelse og vedligeholdelse af enheder i SOR. Det er dog også muligt, manuelt at oprette og vedligeholde sundhedsrelevante enheder i SOR, uden at linke til en matchende enhed i ORG.

Endelig giver OSS mulighed for at få skrevet SOR id tilbage til ORG. Det sker helt automatisk når en enhed oprettes i SOR. OSS sikrer at SOR-id bliver skrevet tilbage til den matchende enhed i ORG, og ORG kommer dermed til både at opbevare eget UUID og SOR-ID på en enhed.