Gå til hovedindhold
Hænder på mobiltelefon med dataark foran sig
Nyhed

Infrastrukturen i tal udvides nu med kommunernes forbrugsdata

Tirsdag den 6. februar bliver FKI Forbrug tilgængelig for kommuner, så de kan følge deres forbrug af den fælleskommunale infrastruktur.

Den 4. oktober 2023 lancerede KOMBIT Infrastrukturen i tal, og med denne blev det første perspektiv, FKI Potentiale (tidligere omtalt som Potentialerapporten), tilgængelig for kommunerne. Fra den 6. februar kan kommunerne også tilgå forbrugsdata i Infrastrukturen i tal under overskriften FKI Forbrug.

FKI Forbrug

FKI Forbrug erstatter excel-arket Overblik til kommuner og leverandører, som kommunerne i en årrække har fået tilsendt hver måned.

FKI Forbrug viser både forbrug via Serviceplatformen og forbrug ved direkte tilslutning på integrationerne: Fælleskommunalt Organisationssystem, Sags- og Dokumentindeks, Ydelsesindeks og Fælleskommunalt Klassifikationssystem. Det er nyt, at forbruget ved direkte tilslutning fremgår. Herudover kan data vises og filtreres mere fleksibelt i Infrastrukturen i tal, der er et PowerBI-baseret værktøj.

”Med lanceringen af FKI Forbrug kommer vi tættere på målet om at samle kommunernes forbrugsdata om Infrastrukturen ét sted” udtaler Josef Hansen, der er projektleder på Infrastrukturen i tal, og fortsætter: ”FKI Forbrug skal gøre det lettere for kommunerne at bruge forbrugsdata systematisk, så de får en øget kontrol med, hvordan Infrastrukturen anvendes på tværs af deres systemportefølje”.

Selv om KOMBIT har optimeret forbrugsdata inden lanceringen af FKI Forbrug, kan der stadig være fejl og mangler. Det er derfor vigtigt, at kommunerne griber fat i KOMBIT, hvis I undrer jer over data eller I opdager fejl og mangler i data. Kun ved samarbejde med og feedback fra kommuner, kan KOMBIT optimere datagrundlaget.

Introduktion til FKI Forbrug

KOMBIT og Hjørring Kommune, der er en af de kommuner, der har hjulpet KOMBIT med udviklingen af FKI Forbrug, introducerer FKI Forbrug på webinar den 6. februar 2024. Vi glæder os til at præsentere FKI Forbrug og ikke mindst til dialogen om kommunernes anvendelse af forbrugsdata. Webinaret er målrettet kommunens infrastrukturansvarlig og personer, der arbejder med anvendelsen og udbredelsen af den fælleskommunale infrastruktur. Klik her for at læse mere om og tilmelde dig introduktionswebinaret.

Mere information og svar på dine spørgsmål

Efter lanceringen holder KOMBIT månedlige virtuelle status-/Q&A-møder for brugerne af Infrastrukturen i tal. Her gør KOMBIT status, følger op, gennemgår ændringer og du kan give feedback og få svar på dine spørgsmål til FKI Potentiale og FKI Forbrug. Næste status-/Q&A-møde holdes den 7. marts og tilmelding sker via kalenderen i Digitaliseringskataloget.

Du kan kontakte teamet omkring Infrastrukturen i tal på  infrastruktur@kombit.dk og læse mere om Infrastrukturen i tal i Værktøjskassen til Infrastrukturen.

Nyhedsoversigt