Gå til hovedindhold
Facade
Nyhed

Ny version af Fælleskommunalt Klassifikationssystem klar til brug

Det er nu muligt at indgå serviceaftaler på den nye version af system-til-system-integrationen på Fælleskommunalt Klassifikationssystem.

Med den nye version forbedres en række forhold ved system-til-system-integrationen til fælleskommunale klassifikationer. Brugen af gyldighed ensrettes, sikkerheden er opdateret med ny sikkerhedsprofil, og der er tilføjet en ny og simpel service til at hente klassifikationer. Ændringerne er tidligere omtalt i denne nyhed.

Nye og eksisterende anvendersystemer

Fra og med i dag er det i udgangspunktet ikke længere muligt for nye anvendersystemer at indgå serviceaftaler på den tidligere version af integrationen, dvs. SF1510 Klassifikation version 2.8.3 med tilhørende serviceversioner 5.0. Nye anvendersystemer bør i stedet indgå serviceaftaler på den nye version af integrationen, dvs. SF1510 version 3.0 med tilhørende serviceversioner 6.0 og 1.0. Skulle der dog være et forretningsmæssigt behov, som nødvendiggør adgang til den tidligere version af integrationen kan man kontakte 'Kommunernes Data og Infrastruktur' på kdi@kombit.dk for mere information herom.

Eksisterende anvendersystemer, der allerede har integreret til version 2.8.3, vil i en periode stadig kunne indgå serviceaftaler med nye kommuner på den tidligere version. Version 2.8.3 vil være i drift ind til udgangen af marts 2022.

Eksisterende anvendere opfordres til at opgradere til den nye version i tide, så forretningen ikke bliver påvirket, når version 2.8.3 lukkes.

Find dokumentation

KOMBIT har simplificeret og samlet dokumentationen af den nye version i færre dokumenter end tidligere. 

I dokumentationen til SF1510 Klassifikation version 3.0 dækkes integrationens fem services derfor af kun tre servicebeskrivelser. Hermed undgås unødige gentagelser af information om sammenlignelige services, og dokumentationsmængden reduceres.

Få adgang til ny version

Jeres anvendersystemer skal have nye serviceaftaler for at benytte den nye version af integrationen. Serviceaftaler indgås i Fælleskommunalt Administrationsmodul.

Når jeres serviceaftaler er godkendt af kommunen, kan jeres anvendersystem kalde de nye endpoints. Der skal trækkes token til den nye service med servicens EntityId, som du finder i Fælleskommunalt Administrationsmodul.

Opgradering til ny version

Der er flere forhold, du skal være opmærksom på, når du opgraderer til den nye version:

 • Ny sikkerhedsprofil
  Versionen implementerer en nyere sikkerhedsprofil (OIO IDWS). Det er kun muligt at kalde den nye version med token-sikkerhed. Du kan se et eksempel på en implementering med den nye sikkerhedsprofil i Kodeeksempler til Java og Kodeeksempler til .NET.
   
 • Nye endpoints
  Endpoints på de nye services fremgår af siden for SF1510 Klassifikation.
   
 • Nye webserviceskemaer 
  Webserviceskemaerne (WSDL) til de nye services kan inspiceres direkte ved at tilføje “?wsdl” til endpointet på en service.

 

Nyhedsoversigt