Gå til hovedindhold
Billede Borgerservice
Nyhed

Fælleskommunalt Ydelsesindeks udvides med to nye integrationer

De nye integrationer tilfører en række forbedringer til Ydelsesindekset, så det fremover bliver nemmere at søge efter bevillinger og effektueringer i indekset.

Fælleskommunalt Ydelsesindeks’ nye integrationer SF1491 Hent ydelser fra egen sektor og SF1492 Hent borgers ydelser fra anden sektor er i dag gået i drift og kan dermed tages i brug. Det betyder samtidigt, at det er muligt at tegne serviceaftaler på integrationerne i Fælleskommunalt Administrationsmodul.

Integrationerne indeholder en række forbedringer til Ydelsesindekset, og afløser samtidig en eksisterende integration. Læs her hvad de nye integrationer betyder for dig som eksisterende og ny anvender.

SF1491 Hent ydelser fra egen sektor

Integrationen udgøres af servicen ’YdelseListeHent’. Servicen udstiller funktionalitet til at hente oplysninger om bevilgede og udbetalte ydelser inden for egen sektor. Det kan være Udbetaling Danmark (UDK), der henter oplysninger om ydelser bevilget eller udbetalt af UDK, eller det kan være en kommune, der henter oplysninger om kommunale ydelser.

Servicen supplerer operationen ’fremsøg’ i ’YdelsesIndeksService’, som indgår i integrationen SF1490 Ydelsesindeks. Som eksisterende anvender af ’fremsøg’ anbefaler vi at skifte til en operation i YdelseListeHent, da vi forventer af udfase fremsøg-operationen på sigt.

SF1492 Hent borgers ydelser fra anden sektor

Integrationen udgøres af servicen ’YdelseListeHentUDKKommune’. Servicen udstiller funktionalitet til at hente oplysninger om udbetalte økonomiske ydelser på tværs af sektorer. Det kan være Udbetaling Danmark (UDK), der henter oplysninger om udbetalte kommunale ydelser, eller det kan være en kommune, der henter oplysninger om ydelser udbetalt af UDK.

Udveksling af oplysninger om ydelser mellem UDK og kommuner er underlagt særlig lovgivning, og integrationen sikrer, at udveksling sker i henhold til Lov om Udbetaling Danmark.

Integrationen erstatter integrationen SF2860 Terminalservice_UDK, som på sigt vil blive udfaset.

Generelle forbedringer

For begge integrationer gælder det, at de er blevet tilpasset og optimeret i forhold til de typer af søgninger i Fælleskommunalt Ydelsesindeks, der typisk bliver foretaget. Samtidig er der foretaget enkelte ændringer i ydelsesmodellen for bedre at imødekomme de forretningsmæssige behov.

Som det også er tilfældet med den nye version af Fælleskommunalt Organisationssystem og Fælleskommunalt Klassifikationssystem, vil de nye integrationer på Fælleskommunalt Ydelsesindeks ikke anvende en gennemstillingsservice på Serviceplatformen. Anvendersystemer vil med de nye integrationer i stedet kalde Ydelsesindekset direkte.

I de nye integrationer er sikkerhedsprofilen desuden opdateret til den nyeste version af identitetsbaserede webservices (OIO-IDWS).

Hold dig opdateret

På de enkelte integrationssider for SF1491 og SF1492 kan du under punktet "Tilmeld notifikationer" tilmelde dig notifikationslisten, så du altid er opdateret med senest nyt om integrationer. Benytter du flere integrationer i den fælleskommunale infrastruktur kan du benytte siden her, hvor du kan tilmelde dig flere nyhedslister ad gangen. 

Infrastrukturens Onboardingsprogram

Står du som anvender og skal til at benytte Fælleskommunalt Ydelsesindeks, eller andre løsninger og integrationer i den fælleskommunale infrastruktur, kan du med fordel tilmelde dig Infrastrukturens Onboardingsprogram.

Onboardingsprogrammet er et særligt initiativ, som understøtter kommunale fagsystemsleverandører med at integrere til den fælleskommunale infrastruktur.

Nyhedsoversigt