Gå til hovedindhold

Test som din egen myndighed

Bliv din egen myndighed og udfør test med fuld kontrol over al data, serviceaftaler m.m.

Denne mulighed henvender sig primært til dig, der er leverandør af et (eller flere) fælleskommunale produkter, eller som har en større portefølje af produkter, der tilbydes til kommunerne. Denne mulighed anbefales ikke til dig, som er ny eller mindre leverandør til det kommunale it-marked; her anbefales testmiljøet Korsbæk Kommune i stedet.

Hvordan virker det, og hvad kan det som Korsbæk Kommune ikke kan?

At blive sin egen testmyndighed svarer til at du bliver din egen fiktive kommune – netop som du kender det med Korsbæk Kommune. Forskellen mellem denne mulighed og Korsbæk Kommune er dog, at du her – modsat i Korsbæk Kommune – ikke deler din adgang med nogen. Det betyder at du som din egen testmyndighed er egenrådig på din testplatform, og deraf har fuld kontrol over de data, der er tilknyttet din myndighed – herunder også adgang til at oprette serviceaftaler m.m.

Det er altså en særlig værdifuld løsning til dig, der ønsker at have fuld kontrol over data og indhold uden at skulle tage hensyn til andre brugere af testmiljøet.

Din myndighed bliver oprettet på KOMBITs eksterne testmiljø, ExtTest.

Hvordan kommer jeg i gang?

Du bliver oprettet som egen myndighed ved at oprette en ydelse hos KOMBIT. Selve ydelsen mangler at blive færdiggjort, men du vil inden for nærmeste fremtid finde linket her. Du bestiller serviceaftaler via Administrationsmodulet, og disse kan du selv godkende.

Bestilling af indlæsning af testdata sker også via ydelsesbestillinger, eller ved at du kalder diverse integrationer med jeres data. Dette betyder, at hvis du skal have flere data i CPR-registret, så skal du bestille det som en separat ydelse.

Du finder den fulde ydelsesbeskrivelse her, hvor du får en trin-for-trin-gennemgang af, hvad du skal gennem for at komme i mål med bestillingen af ydelsen. I slutningen af dokumentet finder du samtidig en vejledning til, hvordan du opretter medarbejdere i Fælleskommunalt Organisationssystem.

Omkostninger

Forud for at blive oprettet som egen leverandørmyndighed kræves det, at du er oprettet på infrastrukturen. Denne ydelse er en generel forudsætning for at tilgå infrastrukturen i sin helhed.

Yderligere er der en pris forbundet med at blive oprettet som egen myndighed. Prisen er endnu ikke fastlagt, men du vil i nærmeste fremtid kunne se den her.

Begrænsninger

Ikke alle kildesystemer (specielt dem udenfor KOMBITs kontrol) vil kunne bruges til at understøtte din egen testmyndighed. Bemærk i øvrigt, at du ikke kan benytte din egen myndighed til accepttest og gennemførsel af godkendelsesforløbet. Det er fortsat kun en rigtig kommune, der kan godkende dit produkt såfremt du er leverandør på SKI 02.19. Er du ikke leverandør på SKI 02.19. kan du se bort fra dette.

Tre muligheder for at udføre tests

  Korsbæk Kommune Egen myndighed - leverandørmyndighed Pilotkommune
Aftaler & forudsætninger      
Kræver aftale med kommune Nej Nej Ja
Serviceaftaler Godkendes af KOMBIT/IBM Du har selv adgang til at godkende serviceaftaler Kontakt pilotkommunen for godkendelse
Integrationer & testdata      
Organisation Du har adgang til Korsbæk kommunes organisationsdata Du kan selv sætte organisation op Du har adgang til pilotkommunens testorganisation
Klassifikation Du har adgang til Korsbæks kommunes klassifikation Ja Ja
Sags- og Dokumentindeks Du kan se sager, som andre leverandører har lagt op og prøve selv at lægge sager op Indgår i en tillægspakke Ja
Ydelsesindeks Ja, denne kommer snart Mangler afgørelse - mere information kommer snart Ja
CPR Der er allerede indlæst testborgere Indgår i en tillægspakke Ja. Data indlæst er som minimum mikrofamilien
Fordelingskomponenten Ja Ikke planlagt endnu Ja
Beskedfordeler Ja, og du vil regelmæssigt modtage beskeder Kan tilkøbes Ja, men beskeder skal bestilles
Fælleskommunale Økonomiintegrationer Der er tilknyttet virtualiserede services Kan tilkøbes Måske - det afhænger af den givne pilotkommune
Værktøjer, klienter m.m.      
Administrationsmodul Ja, som bruger Ja, som administrator og bruger Ja, som bruger
SAPA-Test-klient Ja Kan tilkøbes Ja
Beskedfordeler Web-klient Ja, som bruger Ja, som administrator og bruger Ja, som bruger
Brugsmønstre      
Indledende afprøvning af integrationer, udvikling m.m. Ja Ja Ja
Funktionel test Ja Ja Ja
Performance test Nej Nej Nej
Automatiseret regressionstest Nej Ja Nej

 

Opret din egen Identity Provider (IdP) og undgå at skulle låne din kommunes

Det er nu muligt at oprette sin egen Identity Provider (IdP) så du kommer udenom det at skulle låne en kommunes. Du finder en udførlig videoguide på siden her. Bemærk at denne løsning kan være omkostningstung.

Ligger du inde med en god ide eller feedback til os vedrørende det at være sin egen testmyndighed?

Ønsker du at kontakte os omkring egen testmyndighed, så send os en mail på FKI@kombit.dk.