Gå til hovedindhold
SF6002
CPR Abonnement
Person

Formål

Integrationen giver kommunale fagsystemer mulighed for at indhente et givent datasæt i CPR-registret, som der er indledningsvis er sat et abonnement op på. Det kan fx være en kommune eller en liste af personer.

Vilkår og betingelser

Du finder et link til de Generelle vilkår nedenfor i den blå sidefod.

Det er en forudsætning, at anvendersystemet er tilknyttet Serviceplatformens SFTP med filudvekslingstypen simpel.
SF6002_1.0
CPR Abonnement
Status gyldig fra
14/05/2019
Version
1.0
I drift

Beskrivelse

Integrationen henter dagligt data fra Serviceplatformens kopi af CPR-data (CPR-replika). Første gang et fagsystem henter CPR-data er det muligt at få en fuld kopi (initialt load) af alle de CPR-data, der findes. Efterfølgende får fagsystemet besked, når der er ændringer i de data, fagsystemet har bestilt (CPR-hændelse). Bestillingen kan afgrænses via forskellige filtre, fx CPR-nummer eller kommunale tilhørsforhold.

I forbindelse med opsætning af CPR-abonnement kan de initielle udgaver af persondata hentes fra Serviceplatformen ved brug af en eller flere integrationer mod Serviceplatformens CPR-replika, eksempelvis:
- SF6010
- SF6008
- SF1520

Services

Webservice / Serviceplatformen
CprSubscriptionService
Version
1.1
I drift

Formål

Servicen giver mulighed for, at kommunens fagsystem kan abonnere på ændringer i CPR-data for de personer, som kommunen vælger at opsætte hændelsesabonnement på.

Beskrivelse

Ændringsudtræk sendes fra CPR-kontoret på hverdage, hvilket betyder, at man som modtager kan forvente at modtage filer fra Serviceplatformen med ændrede persondata dagligt. Der leveres persondata med tilhørende 99 års historik. Filerne leveres til kommunens fagsystem via fagsystemets SFTP-mappe på Serviceplatformen. For anvendelse af servicen er det derfor en forudsætning, at anvendersystemet er tilknyttet Serviceplatformens SFTP med filudvekslingstypen simpel.

CPR Abonnementet sættes op ved brug af ét eller flere filtre:
- Alder: Med dette filter modtages alle ændringer for personer, som har en alder inden for det angivne aldersinterval - eksempelvis alle personer under 18 år eller alle personer over 65 år
- Kommunekode: Med dette filter modtages alle ændringer for personer, som er bosat inden for den/de angivne kommunekoder, herunder tilflyttere
- CPR-numre: Med dette filter modtages alle ændringer for personer med de angivne CPR-numre
- Hændelseskoder: Med dette filter modtages alle CPR-data for personer, hvor der er sket ændringer inden for valgte hændelseskode – eksempelvis for alle dødsfald eller navneændringer
- Ingen filtre: Med dette filter modtages alle ændrede CPR-data for alle personer

Det er kommunens ansvar at sikre, at der foreligger et sagligt behov for modtagelse af CPR-data for de personer, som er specificeret i ændringsfiltrene. Ligeledes er det kommunens ansvar at sikre, at kommunens fagsystem ikke modtager CPR-data for personer, hvor der ikke længere foreligger et sagligt behov.

Servicen henter data fra Serviceplatformens lokale replika af CPR. Serviceplatformen har valgt at etablere et lokalt CPR-replika af performancemæssige og økonomiske årsager. Data i Serviceplatformens CPR-replika opdateres dagligt.

Servicen er udstillet med følgende sikkerhedsmodel:
- Certifikat - InnovationContext

Eksternt testmiljø

Endpoint: https://exttest.serviceplatformen.dk/service/CPRSubscription/CPRSubscription/1/

UUID: 9cdccc2f-3243-11e2-8fef-d4bed98c5934

Fejlkoder: Link til fejlkode

Produktionsmiljø

Endpoint: https://prod.serviceplatformen.dk/service/CPRSubscription/CPRSubscription/1/

UUID: 9cdccc2f-3243-11e2-8fef-d4bed98c5934

Fejlkoder: Link til fejlkode

Supportydelser

Oprettelse af egne testdata i CPR replika på Serviceplatformen - bemærk bestillingsfrist

Supportydelsen giver bestiller mulighed for at bestille hjælp til få oprettet testdata for en eller flere integrationstest.

Ydelsen giver mulighed for oprettelse af egne data i CPR-replikaet.

Denne supportydelse kan ikke bestilles fra den 14. august til den 18. september (for eksternt testmiljø) eller fra den 27. oktober til den 30. november (for produktionsmiljøet).

Læs mere

Teknisk support
Leverandør: Systematic
Enhedspris: 1.328 kr.
Antal enheder: Aftales

Bestil

Oprettelse af testdata - et sæt arketyper i CPR replika på Serviceplatformen - bemærk bestillingsfrist

Supportydelsen giver bestiller mulighed for at bestille hjælp til få oprettet testdata for en eller flere integrationstest.

Ydelsen giver mulighed for oprettelse af ét sæt arketyper, baseret på en kopi af standard arketyperne.

Denne supportydelse kan ikke bestilles fra den 14. august til den 14. september (for eksternt testmiljø) eller fra den 27. oktober til den 30. november (for produktionsmiljøet).

Læs mere

Teknisk support
Leverandør: Systematic
Enhedspris: 1.328 kr.
Antal enheder: 7-10

Bestil

Sådan testes integrationen

Er det første gang du skal have adgang til en integration der anvender webservice, er der hjælp at hente i vejledningen ’Kom godt i gang –webservice’. Vejledningen har fokus på teknik og indeholder et praktisk eksempel på de trin du skal igennem, for at få adgang til en webservice på infrastrukturen.

Du kan finde flere gode vejledninger, blandt andet om hvordan du benytter certifikater på infrastrukturen, her.

Læs mere
Tilmeld notifikationer

Indtast din e-mail og tryk tilmeld, for at modtage notifikationer relateret til denne integration.

Service Level Agreement (SLA)

Information om SLA’er og åbningstider for den fælleskommunale infrastruktur finder du på denne side