Gå til hovedindhold
Computer og et glas vand

Filudveksling

Når der skal udveksles filer via infrastrukturen foregår det som oftest via Filudveksling (SFTP). Infrastrukturens Filudveksling (SFTP) er derfor også en teknisk betingelse for at bruge en lang række af infrastrukturens integrationer.

Filudveksling håndterer formidling af filer fra afsender til en modtager. Filudveksling flytter filer mellem forskellige fagsystemer i og på tværs af kommuner.

Filudveksling har til formål at give fagsystemer mulighed for at aflevere og hente filer på en dekoblet og ensartet måde på tværs af fagområder og systemer.

Filudveksling rummer som udgangspunkt to centrale funktioner, hvor fagsystemet enten henter eller aflevere filer.

I den enkelte integration kan du finde de Filudveksling oplysninger der er specifikke for den pågældende integration, eks. Triggerfil indhold og hvilken type af Filudveksling der benyttes, eks. dynamisk rutning. Se vejledning for den generelle beskrivelse af Filudveksling.

Filudveksling som en teknisk betingelse

For at kunne benytte en række af integrationer i den fælleskommunale infrastruktur er det nødvendigt at du enten kan afsende- og/eller modtage filer via filudveksling. Det fremgår af de enkelte integrationsbeskrivelser hvis de benytter filudveksling.

Sådan kommer du i gang med Filudveksling som en teknisk betingelse

Nedenfor finder du en kort introduktion til, hvordan du kommer godt i gang med at få Filudveksling til at fungere sammen med din it-løsning.

Du skal oprettes som it-system
Anvendelsen af Filudveksling er tæt knyttet til Adgangsstyring.

For at dit it-system skal kunne hente eller aflevere filer via Filudveksling er det nødvendigt, at dit it-system registreres via infrastrukturens administrationsmodul. Når du gør dette, skal du sikre, at du også angiver Filudveksling oplysninger og uploader IT systemets certifikat. 

Du skal have de rigtige certifikater
Når du skal have adgang til infrastrukturens forskellige komponenter og integrationer, skal du bruge nogle certifikater, som kan verificere, at du skal have adgang til infrastrukturen.

For vejledning i certifikater til Filudveksling se vejledning.